Foto
Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen: de magie van het voorlezen!

Vanaf woensdag 22 januari zijn De Nationale Voorleesdagen van start gegaan bij Bibliotheek Veenendaal. Tot en met zaterdag 1 februari vieren we het plezier en het belang van voorlezen. Lees meer...

 

De leuke acties en activiteiten staan in het thema van Het Prentenboek van het Jaar: ‘Moppereend’, geschreven door Joyce Dunbar en getekend door Petr Horácek. 

Veel voorleespret

De Nationale Voorleesdagen gaan feestelijk van start in De Cultuurfabriek met het Mamacafé op woensdagochtend 22 januari. Kunstenares Sabine Delhez verzorgt een gezellige tekenactiviteit voor ouder en kind (0 t/m 4 jaar) aan de hand van Het Prentenboek van het Jaar: 'Moppereend'. Toegang is gratis.

Zin in een voorleesverhaal? Op woensdagmiddag 22 en 29 januari wordt er tijdens het wekelijkse voorleesuurtje voorgelezen uit Moppereend. Deze voorleesuurtjes zijn speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Toegang is gratis. 

Bibliotheek Veenendaal sluit De Nationale Voorleesdagen af met een interactieve en muzikale voorstelling 'Loet en Moppereend'. Ruth Bakker speelt het verhaal, gebaseerd op Het Prentenboek van het Jaar. De voorstelling vindt plaats op zaterdag 1 februari van 11.00-12.00 uur in De Cultuurfabriek. Kaartjes kosten €2,50 per persoon en zijn te koop via de servicebalie van De Cultuurfabriek of via www.bibliotheekveenendaal.nl.

Word lid

Kinderen t/m 5 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek, krijgen 50% korting op het inschrijfgeld. Ook krijgen ze een vingerpopje van Moppereend cadeau (zolang de voorraad strekt). Ouders die samen met hun kind lid worden, ontvangen bij hun inschrijving een mini-editie van Het Prentenboek van het Jaar (op=op).

Bekijk het volledige programma!