Cultureel nieuws

Lees hieronder het laatste en meest bijzondere cultuurnieuws dat zich afspeelt (of heeft afgespeeld) in Veenendaal.

Jongerenfestival Urban Playground

Op zaterdag 25 juni kunnen Veense jongeren zich op sportief en creatief gebied helemaal uitleven! Denk aan graffiti art maken, in actie op een Klimtoren, skaten, losgaan tijdens de Silent Disco, boxen en nog veel meer...

Aanmelden: Meetingpoint Creatieve makers

Ben jij een creatieve ondernemer / zzp'er in Veenendaal en wil je meer impact maken met jouw plannen? Dan is deze Meetingpoint op donderdag 30 juni er voor jou!

NIEUW bij de WBTR: Bestuurschecklist

Sinds 1 juli 2021 geldt voor alle verenigingen en stichtingen de WBTR. Deze wet legt verplichtingen op om goed bestuur te waarborgen. Maar let op! Het is geen eenmalige verplichting. Daarom is er nu de Bestuurschecklist.

Meetingpoint Theater Lampegiet

Kom op dinsdag 24 mei naar Meetingpoint Theater Lampegiet en praat mee over de uitbreiding van het theater. We ontdekken graag welke wensen er leven bij de Veense verenigingen en organisaties. Jouw mening telt!

Organiseer een kunstzinnige activiteit!

Heb je als amateurkunstenaar of cultureel zzp’er uit Veenendaal een idee om een culturele activiteit aan te bieden aan de Oekraïners die hier verblijven, maar hebt je daarbij financiële ondersteuning nodig? Neem dan contact op!

Gratis cursussen Excel en Cultuursensitief werken

Veens Welzijn heeft een academie met gratis scholingsaanbod waar naast vrijwilligers uit de zorg/welzijn ook de amateurkunstsector gebruik van mag maken. Deelnemen? Lees verder hoe dat in z'n werk gaat!

5 mei: Veens Oranjepodium op de Markt

Op donderdag 5 mei vieren we de bevrijding in Veenendaal met een feestelijk programma. Er komt er een prachtig podium op de Markt te staan, dat totaal in het teken staat van de amateurkunst. Laat je inspireren!
Wethouder Dylan met kunstzinnige attributen

Inschrijven: activiteiten voor kinderen 2022

Begin volgend schooljaar willen we weer een boekje aanbieden aan alle 5.500 basisschoolleerlingen in Veenendaal. Zo kunnen zij volop nieuwe hobby's uitproberen! Help jij ook (weer) mee het boekje te vullen?

Doe mee: Bloemen van Wol

Kunstenaar Eric nodigt jou en vele andere Veenendalers uit om een grote krans van wollen bloemen te maken voor de herdenking op 4 mei. Door te gaan 'tuften' maak je een prachtige bloem! Benieuwd hoe? Lees snel verder!