Cultureel nieuws

Lees hieronder het laatste en meest bijzondere cultuurnieuws dat zich afspeelt (of heeft afgespeeld) in Veenendaal.

MAAK. Veenendaal zoekt een medewerker Projecten & Evenementen

MAAK. Veenendaal is op zoek naar een Cultuurcoach met een sociaal hart die kwetsbare ouderen, mensen met een taalachterstand en/of afstand tot de arbeidsmarkt weet te inspireren en met elkaar weet te verbinden.

MAAK. Veenendaal zoekt een Cultuurcoach

MAAK. Veenendaal is op zoek naar een Cultuurcoach met een sociaal hart die kwetsbare ouderen, mensen met een taalachterstand en/of afstand tot de arbeidsmarkt weet te inspireren en met elkaar weet te verbinden.
Pizza-avond Cultuursubsidie 2023

Jaarkalender Meetingpoints 2024

Ontdek als amateurkunstenaar of creatieve ondernemer aan welke gratis Meetingpoints en andere waardevolle bijeenkomsten jij graag wilt deelnemen. Wees welkom! Binnenkort worden de data en aanmeldmogelijkheden bekend gemaakt.
Margreet, Teuny en Marlies bij Stille Strijd

Ik MAAK Veenendaal - Margreet Hagelstein

Het einde van het leven bespreekbaar maken is niet altijd makkelijk, maar wel noodzakelijk. Soms kan een film, een kunstwerk of een boek helpen een gesprek op gang te brengen. We bieden daarom altijd ruimte voor nagesprek.
NIEUW: Springplankregeling

Springplankregeling MAAK.

Bij een aanvraag (Gelden Cultuurmakelaar) tot maximaal 2.000 euro van een organisatie die voor de eerste keer een aanvraag doet, komt de eis van 60% cofinanciering te vervallen.

Laat MOMO stralen! - Door een zonnepaneel te schenken

MOMO is een stichting en hebben daarom steun nodig voor extra uitgaven. Hun werkplaats was eerst een oud fabrieksgebouw. Wat veel ruimte biedt, maar voor een hoge energierekening zorgt. Ze willen dit met 16 zonnepanelen oplossen.
Gallery Gloria officieel geopend door Wethouder Lochtenberg

Gallery Gloria is officieel geopend

Gloria van Ewijk is een Veense ondernemer met een heel heldere missie. Ze wil dat iedereen in Veenendaal kan genieten van kunst. Je vindt in haar galerie aan het Verlaat vooral duurzame werken van vrouwelijke kunstenaars.

Ik MAAK Veenendaal - Guus Fennema

'Het is alweer 33 jaar geleden dat ik bij het Veenendaals Kamerkoor kwam. Ik speelde al langer orgel, maar zingen in een kamerkoor? Dat zag ik mijzelf niet zo snel doen. Totdat ik werd overgehaald het gewoon eens te proberen...'

Kunstwerk ‘Stille Strijd’ komt naar Veenendaal

De indrukwekkende sculptuur ‘Stille Strijd’ is een project van het Power of Art House om aandacht te vragen voor het stijgend aantal zelfdodingen onder jongeren. Vind jij het van belang dat hier meer aandacht voor is? Bekijk meer!