Foto
Candice

Fondsen en financierings-mogelijkheden

Op de pagina Subsidieregelingen staan de lokale regelingen en gelden voor (amateur)kunstprojecten in Veenendaal. Naast deze lokale gelden kan je ook een aanvraag indienen bij lokale, provinciale of landelijke fondsen en lokale serviceclubs. Of wellicht biedt crowdfunding uitkomst, check bijvoorbeeld de website Voordekunst.

Regionale fondsen

In Veenendaal en omgeving zijn een aantal fondsen die je kan aanschrijven voor de financiëring van je culturele project:

  • VeenendaalFondsdit fonds verrijkt de Veenendaalse samenleving door het versterken van actieve  betrokkenheid. Maatschappelijke projecten in Veenendaal maken kans op ondersteuning. Een aanvraag kan eenvoudig en doorlopend worden ingediend op hun website. Binnen drie maanden ontvang je een antwoord. Ook de voorwaarden vind je hier.
  • Rabobank Vallei en Rijn CoöperatiefondsRabobank Vallei en Rijn doneert vanuit het Coöperatiefonds aan projecten van organisaties uit jouw buurt. Het Coöperatiefonds van Rabobank Vallei en Rijn steunt projecten op sociaal-maatschappelijk, cultureel en innovatief gebied. Aanvragen kan 4 keer per jaar. Vaak ontvang je drie weken na de deadline een reactie op je aanvraag.

 

Ook serviceclubs in de regio zijn te benaderen voor een financiële bijdrage of hulp in de uitvoering van een project. Hierbij kan je denken aan:

 

Provinciale fondsen

Enkele provinciale fondsen waarbij je kan aankloppen, staan in het overzicht hieronder. Voor het volledige overzicht verwijzen we je naar het (tegen betaling) online Fondsenboek 2023. Het Fondsenboek 2021 kan je kosteloos reserveren via de Bibliotheek in de Cultuurfabriek. Naast dat de fondsen hier per regio geordend zijn, kan je hier ook zien welke fondsen er allemaal jouw specifieke doelgroep ondersteunen.

Kijk ook eens op de website Utrechtse FondsenzoekerDeze website is een online fondsenzoeker, die het voor aanvragers in de stad en provincie Utrecht overzichtelijker maakt welke fondsen het beste passen bij een (potentiële) aanvraag.

 

Landelijke fondsen

In Nederland zijn honderden fondsen, sommige met meerdere regelingen, allemaal met hun eigen doelen en criteria. Het volledige overzicht staat in het Fondsenboek 2023. Houd er rekening mee dat je bij veel fondsen ruim 3 of 4 maanden voor aanvang van het project een aanvraag moet doen.

Een overzicht van de bekendste provinciale en landelijke fondsen, zoals Het Fonds voor Cultuurparticipatie en Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie - inclusief toelichting, budgetten & deadlines – vind je hierHet is uiteraard mogelijk om het bestand in te zoomen met het plusje!