Foto
Candice

Fondsen en financierings-mogelijkheden

Op de pagina Subsidieregelingen staan de lokale regelingen en gelden voor (amateur)kunstprojecten in Veenendaal. Naast deze lokale gelden kan je ook een aanvraag indienen bij lokale fondsen, regionale of landelijke fondsen en lokale serviceclubs.

VeenendaalFonds

Het VeenendaalFonds verrijkt de Veenendaalse samenleving door het versterken van actieve  betrokkenheid. Maatschappelijke projecten in Veenendaal maken kans op ondersteuning. Een aanvraag kan eenvoudig en doorlopend worden ingediend op hun website. Binnen drie maanden ontvang je een antwoord. Ook de voorwaarden vind je hier.

Rabobank Vallei en Rijn Coöperatiefonds

Rabobank Vallei en Rijn doneert vanuit het Coöperatiefonds aan projecten van organisaties uit uw buurt. Het Coöperatiefonds van Rabobank Vallei en Rijn steunt projecten op sociaal-maatschappelijk, cultureel en innovatief gebied. Aanvragen kan 4 keer per jaar. Vaak ontvang je drie weken na de deadline een reactie op je aanvraag.

Serviceclubs

Ook serviceclubs in de regio zijn te benaderen voor een financiële bijdrage of hulp in de uitvoering van een project. Hierbij kan je denken aan:


Regionale fondsen

Enkele regionale fondsen waarbij je kan aankloppen, staan in het overzicht hieronder. Voor het volledige overzicht verwijzen we je naar het Fondsenboek 2021. Dit boek kan je lenen of inkijken in de Bibliotheek in de Cultuurfabriek. Naast dat de fondsen hier per regio geordend zijn, kan je hier ook zien welke fondsen er allemaal jouw specifieke doelgroep ondersteunen

  • KfHein Fonds: dit fonds heeft tijdelijk ook een snelloket corona-initiatieven, waardoor je binnen 2 weken al uitsluitsel krijgt voor projecten in coronatijd
  • Carel Nengerman: kleinschalige projecten met een groot vrijwilligersgehalte
  • Fentener van Vlissingen: stimuleert makers van bijzondere kunst en cultuur
  • Prins Bernard Cultuurfonds (prov. Utrecht): voor bijzondere activiteiten, fonds co-financiert max een klein deel
     

Landelijke fondsen

In Nederland zijn en honderden fondsen, sommige met meerdere regelingen, allemaal met hun eigen doelen en criteria. Het volledige overzicht staat in het Fondsenboek 2021. Houd er rekening mee dat je bij veel fondsen ruim 3 of 4 maanden voor aanvang van het project een aanvraag moet doen.

Een overzicht van de bekendste regionale en landelijke fondsen - inclusief toelichting, budgetten & deadlines – vind je hierHet is uiteraard mogelijk om het bestand in te zoomen met het plusje!