Foto
Trompetten van Oranje | Fotograaf: Govert Govers

MAAK mee

Jij gaat er op uit. Weet je nog niet waar naar toe? In de Cultuuragenda zie je wat er te doen is. Vandaag, morgen of later.

Van festival tot workshop en van expositie tot concert: alles wat Veenendaal cultureel verrijkt. Maak plannen, bezoek en maak mee! 

De Cultuuragenda is van iedereen, plaats jouw items online en vergroot je zichtbaarheid: 

Meld je ACTIVITEIT aan

Uitgelicht

Dansshow 2024 - Argos Dance Veenendaal

Dansshow 2024 - Argos Dance Veenendaal

Op zaterdag 25 mei 2024 is de jaarlijkse dansshow van Argos Dance! Alle dansers hebben dit seizoen weer hard hun best gedaan om er weer een spetterende show van te maken. Kom je ook kijken? Wij hebben er ontzettend veel zin in!
zaterdag 25 mei om 14:30 uur
Theater Lampegiet
Laat je verrassen en ontdek de kunstetalage in hartje Veenendaal!

Ontdek de kunstetalage in hartje Veenendaal!

Het leegstaande winkelpand Hoofdstraat 61-63 heeft een metamorfose ondergaan met werk van lokale kunstenaars. Het resultaat? Een verrassende etalage die diverse kunst laat zien om je te inspireren. Loop je ook even langs?
Blijft een bepaalde periode te zien
Hoofdstraat

Waar wil je heen?

Bekijk de 60 te bezoeken Veenendaalse initiatieven.

MAAK mee
Pennenhelden: schrijfclub voor kinderen

Pennenhelden: schrijfclub voor kinderen

We gaan geen perfect verhaal maken en je hoeft ook niet foutloos te kunnen spellen. Het gaat erom dat jij ontdekt welke verhalen je kunt bedenken, hoe rijk je fantasie is én hoe je dat op een leuke manier op papier krijgt.
dinsdag 28 mei om 18:30 uur
De Cultuurfabriek Veenendaal
MAAK mee
Mini-college: Breitner

Mini-college Kunstgeschiedenis: George Hendrik Breitner

In haar lezing zal Diana Kostman ingaan op de ontwikkelingen in het oeuvre van deze intrigerende en sociaal bewogen kunstenaar die al in zijn jeugd gegrepen werd door de tekenkunst en zichzelf zag als een ‘schilder van het volk’. 
woensdag 29 mei om 19:30 uur
De Cultuurfabriek Veenendaal
MAAK mee
Dag van de Minibieb

Het is feest! - Dag van de Minibieb

Op 1 juni vieren we samen de Dag van de Minibieb! Je kan dan komen stoepkrijten en/of een extra grote Bibi het Biebschaapje kleurplaat halen! Maak kennis met de persoon achter het boekenkastje en kom boeken met elkaar ruilen.
zaterdag 1 juni om 10:00 uur
Bij diverse Minibiebs in Veenendaal
MAAK mee
Arrangement 'CoBrA in vogelvlucht'

Arrangement 'CoBrA in vogelvlucht'

Tijdens dit arrangement zal onze conservator Natalie samen met rondleidster Jeanne een rondleiding geven door de tentoonstelling. Hierna is er gelegenheid voor een hapje en een drankje onder het genot van prachtige pianostukken.
zaterdag 1 juni om 15:00 uur
Stadsmuseum Veenendaal
MAAK mee
Waiting in the Wings - Dance with Joy

Waiting in the Wings - Jubileumvoorstelling

Waiting in the Wings, een spetterende dansmusical ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Ballet- en Dansschool Dance with Joy. Waan je in Paris van de jaren 20, dé culturele hot-spot van die tijd. Mis het niet!
zaterdag 1 juni om 14:00 uur
Theater Lampegiet
MAAK mee
BoekStart: Ssst! De tijger slaapt

BoekStart: Ssst! De tijger slaapt

BoekStart-coach Evelien geeft een interactieve voorleesvoorstelling. Ssst! De tijger slaapt en niemand wil haar wakker maken. Alleen ligt ze vreselijk in de weg. Hoe moeten de dieren er nu langs? Laat na afloop een leuke tijgerfoto maken!
zaterdag 1 juni om 11:15 uur
De Cultuurfabriek Veenendaal
MAAK mee
BoekStart: Tijger waar ben je?

BoekStart: Tijger waar ben je?

BoekStart-coach Dagmar geeft een interactieve voorleesvoorstelling. In 'Tijger, waar ben je?' komen allerlei wilde dieren uit Azië langs. Ze zitten verstopt achter de vilten flapjes. Kom je ze samen ontdekken? Maak daarna een leuke tijgerfoto!
zaterdag 1 juni om 10:30 uur
De Cultuurfabriek Veenendaal
MAAK mee
Bob Marley: One Love

Film: Bob Marley - One Love

One Love viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het sterke verhaal van Bob Marley en zijn revolutionaire muziek.
zaterdag 1 juni om 20:00 uur
Filmhuis Veenendaal
MAAK mee
Kunst aan het Klompenpad

Kunst aan het Klompenpad

Geniet als wandelaar of fietser van kunst in de natuur! Deze kunst komt in de natuur goed tot haar recht. Kunstenaars staan bij hun werken om er iets over te vertellen of werken ter plekke aan nieuwe kunstwerken.
Zaterdag 1 en zondag 2 juni
Start: Landgoed De Lieskamp (Rhenen)