Foto
Trompetten van Oranje | Fotograaf: Govert Govers

MAAK mee

Jij gaat er (online) op uit. Weet je nog niet waar naar toe? In de cultuuragenda zie je wat er te doen is. Vandaag, morgen of later.

Van festival tot workshop en van expositie tot concert: alles wat Veenendaal cultureel verrijkt. Maak plannen, bezoek en maak mee! 

De Cultuuragenda is van iedereen, plaats jouw items online en vergroot je zichtbaarheid: 

Meld je MAAK MEE aan

Uitgelicht

Appeltaartconcerten in De Cultuurfabriek

Onder het motto 'klassieke muziek voor iedereen' spelen topmusici een mooi programma van diverse componisten. Op verschillende dinsdagmiddagen komen zij mensen raken en ontroeren.
Dinsdag 17 mei, vanaf 14:30 uur
De Cultuurfabriek

Theater bij de Buren 2022

Een nieuwe ronde huiskameroptredens staat gepland! Artiesten en enthousiaste Veenendalers die voor hen hun huiskamer willen openstellen, kunnen zich aanmelden via onze website.
Zondagmiddag 12 juni
Diverse locaties in Veenendaal

Waar wil je heen?

Bekijk de 21 te bezoeken Veenendaalse initiatieven.

MAAK mee

Jannie the Show Dog - Henry van loon

Henry bevindt zich alweer in een spiksplinternieuwe levensfase: met kinderen en puppies. Het gezin vormt het thema van deze try-out. Misschien wel herkenbaarder dan ooit.
Vrijdag 27 mei, vanaf 20:00 uur
Theater Lampegiet
MAAK mee

Tango op het plein!

Altijd al de tango willen leren? In samenwerking met Argentijnse Tango Veenendaal dans je op zondagmiddag ‘Tango op het plein’. Doe mee aan de workshop of kom vrij dansen.
Zondag 29 mei, 14:00 - 16:00 uur
Kees Stipplein
MAAK mee

a-ha: The Movie in Filmhuis Veenendaal

Take on me. Wie kent deze grote hit uit de jaren 80 niet? aha: The Movie, een film over goede muziek, grote ambities, gebroken vriendschappen en – heel misschien – vergiffenis.
Zondag 29 mei, vanaf 14.30 uur
Filmhuis Veenendaal (Spectrum)
MAAK mee

Hou dat vast - Veldhuis en Kemper

Na 20 jaar samen op het podium komt het gevierde duo Veldhuis & Kemper met een nieuw cabaretprogramma. Een confronterend grappige avond.
Donderdag 31 mei, vanaf 20:00 uur
Theater Lampegiet
MAAK mee

Cultuurfeest 2022

Het Kunstplatform is verantwoordelijk voor het uitreiken van de jaarlijkse Cultuurprijs en de jaarlijkse benoeming van de Cultuurvrijwilliger. Dit jaar vindt het plaats op 1 juni.
Woensdag 1 juni, vanaf 20:00 uur
Theater Lampegiet
MAAK mee
Kindertentoonstelling Henk Helmantel

Kinderworkshop Tafeltje Dekje

Treed in de voetsporen van Henk Helmantel en schilder je eigen stilleven. Verder zal je tijdens deze creatieve workshop een rondleiding door de tentoonstelling krijgen.
Zaterdag 4 juni, 14:00-16:00 uur
Museum Veenendaal
MAAK mee

Expositie Beeldend Veenendaal

De jaarlijkse tentoonstelling voor amateurkunstenaars uit Veenendaal is terug. Het thema dit jaar is 'verbinding'. Zaterdag 4 juni is de feestelijke opening.
Van 4 t/m 18 juni
Hoofdstraat 61-63
MAAK mee

Koefnoen Live

Na zestien succesvolle seizoenen op televisie trekken de mannen van Koefnoen nu met hun persiflages, types en imitaties het theater in: helemaal live!
Dinsdag 7 juni, vanaf 20:00 uur
Theater Lampegiet
MAAK mee
The Other Story - Dansuitvoering Dance With Joy

The Other Story - Dansuitvoering Dance With Joy

Een verhaal dat zich afspeelt in Polynesië en geïnspireerd is op het verhaal Moana. Over een meisje dat alleen, al varend over de grote oceaan, op zoektocht gaat naar haar zussen.
Zaterdag 11 juni, vanaf 14:00 en 19:30 uur
Theater Lampegiet