Foto
Trompetten van Oranje | Fotograaf: Govert Govers

MAAK mee

Jij gaat er (online) op uit. Weet je nog niet waar naar toe? In de cultuuragenda zie je wat er te doen is. Vandaag, morgen of later.

Van festival tot workshop en van expositie tot concert: alles wat Veenendaal cultureel verrijkt. Maak plannen, bezoek en maak mee! 

De Cultuuragenda is van iedereen, plaats jouw items online en vergroot je zichtbaarheid: 

Meld je MAAK MEE aan

Uitgelicht

Meetingpoint: Accommodaties en Samenwerking Binnenstad

De nieuwe Meetingpoint voor de amateurkunst komt eraan op donderdag 9 februari! Meld je direct aan, zodat je dat maar alvast gehad hebt.

Kunstfestival Veenendaal 2023

Op diverse locaties geniet je dit weekend van een programma vol van muziek, dans, theater en poëzie! Op zaterdagavond worden ook de gemeentelijke prijzen voor cultuur uitgereikt.
Zaterdag 15 en zondag 16 april 2023
Diverse locaties in Veenendaal

Waar wil je heen?

Bekijk de 24 te bezoeken Veenendaalse initiatieven.

MAAK mee

Choral Evensong in Westerkerkmuziek

Het Veenendaals projectkoor houdt, o.l.v. Kees Jan de Koning & i.s.m. organist Ad Verhage, een Evensong: het avondgebed van de Anglicaanse Kerk, naar Engelse traditie. Gratis entree.
Zaterdag 28 januari, vanaf 16:00 uur
Westerkerk (Goudvink 2)
MAAK mee

Voorstelling: LOET viert feest!

Een feestelijke, muzikale en interactieve kindervoorstelling, waarin Loet samen met hulp van alle kinderen een verrassingsfeestje voor haar hond Mango organiseert.
Zaterdag 28 januari, vanaf 11:00 uur
Bibliotheek Veenendaal
MAAK mee

Muzikaal poëzieoptreden van Duo Bagage et Ses Amis

Het ensemble Duo Bagage et Ses Amis zorgt tijdens de Poëzieweek voor verrassende combinaties van poëzie, zang en muziek. Ze vermaken het publiek met een mooi en gevarieerd optreden.
Zondag 29 januari, vanaf 14:00 uur
De Cultuurfabriek
MAAK mee

Tentoonstelling: ‘Honderdduizend bomen en een bos van draad’

Kunstenaar Sara Vrugt ontwerpt met textiel en een idealistische inslag. Met haar borduurwerken laat ze de mensen met een frisse blik naar het dagelijks leven kijken. Ook jou, dus kom en ervaar!
Van 31 januari t/m 3 juni 2023
Stadsmuseum Veenendaal
MAAK mee

BoekStart Baby Bubbels

"Naar bad, naar bad," zei Duimelot. Kom luisteren naar een mooi verhaal en spelen tijdens de Nationale Voorleesdagen! Zoals gezellig op 4 februari, bij BoekStart Baby Bubbels. Pas op, misschien kom je schoon thuis!
Zaterdag 4 februari, vanaf 10:30 uur
Bibliotheek Veenendaal
MAAK mee

Cultureel Café Veenendaal: Stadsdichtersgilde

Het Stadsdichtersgilde bestaat sinds april 2022 uit 4 dichters: Mats Beek, Wilco van Doorn, Daphne Kalff en Samira Serghini. Op deze avond blikken ze terug op het afgelopen jaar.
Woensdag 8 februari 2023 om 20:00 uur
The Circle (Tuinstraat 14)
MAAK mee

Participatiekoor start popkoor in Veenendaal: zing mee!

Iedereen, met of zonder dementie, kan zich voor de eerst meezing-middag aanmelden om te ontdekken of het wat voor hen is. Plezier in samen zingen staat voorop. Iedere zanger met dementie krijgt een eigen mantelzanger.
Donderdag 9 februari, vanaf 14:30 uur
De Koekoek (Nieuweweg 30)
MAAK mee

Meetingpoint: Accommodaties en Samenwerking Binnenstad

De nieuwe Meetingpoint voor de amateurkunst komt eraan! Deze avond gaan we het hebben over de mogelijkheden van samenwerkingen in de binnenstad en accommodaties, zoals een culturele broedplaats!
Donderdag 9 februari vanaf 19:00 uur
Binnenkort bekend!
MAAK mee

Gratis bijeenkomst: Samen slim samenwerken via vernieuwing

Termen als ‘vernieuwing’ en ‘innovatie’ worden regelmatig gebruikt als er iets nodig is, ook in de amateurkunstsector. Wat betekenen die termen eigenlijk?
Zaterdag 11 februari 2023, 10:00-12:00 uur
Dorpshuis De Twee Marken, Maarn