MOMO brengt poëzie bij de fanaten thuis
Foto
MOMO brengt poëzie bij de fanaten thuis

Hoe komt Veenendaal de thuistijd door?

Ondanks de bizarre tijden, zitten onze Veense creatievelingen (natuurlijk!) niet stil. Veel culturele instellingen zijn online volop bezig om Veenendalers thuis creatief en muzikaal bezig / in beweging te houden. Om jullie te inspireren, vullen we onderstaande lijst continue aan met de meest toffe initiatieven:

 • Zing online mee met Rezonanz! Elke dinsdag- en vrijdagochtend organiseren ze een openbare Good Vibrations Livestream om je door samen te zingen, lekkerder in je vel te laten zitten. Onderdelen van het programma zijn een klanksessie en het zingen van eenvoudige, meerstemmige liederen. ‘Good’ voor je immuunsysteem én voor jezelf.
   
 • De MOMO-fanaten kunnen helaas niet samen theater maken. Creatieve medewerkers kwamen daarom met: “Theater van ’t Dak”, waarbij ze poëzie verspreiden voor het raam of onder het balkon van de thuiszittende theatermakers. Daarnaast starten ze de dag altijd samen met een lekkere warming-up, die op hun Facebookpagina te volgen is.
   
 • Leerlingen en docenten van De Muzen hebben een virtueel orkest opgezet, hoe gaaf! Ze filmden zichzelf terwijl ze allemaal hetzelfde nummer speelden. De video’s zijn op hetzelfde scherm samengevoegd, waardoor één groot online muziekspektakel ontstaat.
  Bekijk hier het eindresultaat!

   
 • Verschillende dansscholen, zoals Marissa Danst en Beyond Basic, zijn ontzettend druk met online lesgeven, plaatsen uitdagende work-outs en verzinnen muzikale spellen en challenges. Angel’s Gym is daarnaast zelfs gestart met een heuse ‘uitleenservice’, zodat fanatiekelingen diverse sportschoolmaterialen thuis kunnen gebruiken.
   
 • Aangezien je nu niet naar Museum Veenendaal toe kunt, komen zij online naar jou! Zo kan je een virtuele rondleiding doen en lichten ze regelmatig een object uit in hun nieuwe Facebookrubriek ‘UIT DE COLLECTIE’.
   

Blijf deze motiverende activiteiten in de gaten houden, want de komende tijd zullen we de lijst blijven aanvullen!