Helpende handen tijdens Plaza Cultura 2020

Kom jij Team Cultuurmakelaar versterken? (stage)

#STAGEALERT – Je bent een enthousiaste aanpakker, vindt het tof om te ondersteunen bij diverse plannen en helpt graag mee om deze verder uit te denken en uit te voeren. Dit kan gaan om projecten waarbij een specifieke doelgroep wordt betrokken bij cultuur in de stad, maar ook om het organiseren van een cultureel evenement. Er zijn veel invalshoeken mogelijk!

Voor de periode vanaf september zoeken wij een stagiair voor in ons team Cultuurmakelaar. Team Cultuurmakelaar legt verbinding tussen initiatieven in Veenendaal, tussen verschillende domeinen en bewoners en organisaties met leuke plannen.

Enkele vraagstukken en zaken waarbij we hulp kunnen gebruiken:
- Jongeren betrekken bij cultuur in de stad. Waar is behoefte aan onder de jongeren? Hoe kunnen we jongerenorganisaties ondersteunen en hun aanbod aantrekkelijker maken?

- Ouderen en cultuur: i.s.m. een ouderenorganisatie een nieuw project ontwikkelen waarbij ouderen kennismaken met verschillende culturele activiteiten.

- De organisatie van verschillende evenementen voor de bewoners van de stad.

- Samenwerking met welzijnsorganisaties en lokale stichtingen: hoe kunnen deze organisaties kunst en cultuur inzetten om hun doelen te bereiken?

Wie zoeken we? 
Een sociaal, enthousiast en zelfstandig iemand. Een aanpakker en verbinder. Je werkt met veel verschillende soorten mensen en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Daarom zijn open sollicitaties ook toegestaan.

Afstuderen bij MAAK?
Onderzoek doen naar één van de bovenstaande vraagstukken als afstudeeropdracht? Tof! Je mag het onderzoek naar eigen inzicht inrichten. Vind je het leuk om een product/prototype te ontwerpen, iets te organiseren, een netwerk te onderzoeken of te ontwikkelen of heb je een andere insteek in gedachten? We helpen je hier graag bij en hopen ook veel van jou te kunnen leren!

Stuur bij interesse een mailtje naar cultuurmakelaar@maakveenendaal.nl. Dan kijken we samen naar wat er mogelijk is en wat het beste past bij jouw doelen.