Veenendaalse Harmonie Caecilia
Foto
Veenendaalse Harmonie Caecilia
MAAK waar

Veenendaalse Harmonie Caecilia

Traditie, meesterschap en vernieuwing! Dit is waar de Veenendaalse Harmonie Caecilia voor staat. En we verwelkomen graag nieuwe leden!
Met een bestaan van al meer dan 100 jaar is de Veenendaalse Harmonie Caecilia niet meer weg te denken uit Veenendaal. Het harmonieorkest komt uit in de 1e divisie, het hoogst haalbare amateurniveau.

Nieuwe leden gezocht!

Harmonie Caecilia verwelkomt graag nieuwe leden! Bespeel jij een van de instrumenten in een harmonieorkest en wil je meer weten over muziek maken of luisteren bij Caecilia? Open repetitie?! Je bent bij ons iedere week welkom!

Slagwerkgroep: dinsdag 19:30 - 21:30 uur
Harmonieorkest: woensdag 19:30 - 21:45 uur

Aanmelden via: secretaris@caecilia-veenendaal.nl

 

Zeer breed repertoire

Het orkest heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allround concertorkest met een zeer breed repertoire. In 2015 heeft het orkest 90 punten gehaald op het concours in Zaandam en was daarmee dagwinnaar.

Naast originele werken voor harmonieorkest van o.a. Jan van der Roost, Johan de Meij en Alfred Reed speelt het orkest ook regelmatig transcripties van het grote symfonische-, opera-, operette- en musical repertoire, evenals muziek uit het “lichte” genre.

Dit alles resulteert in een zeer gevarieerde en vernieuwende programmering, waarbij muzikale experimenten niet worden geschuwd. Hiermee vervult Caecilia een belangrijke voortrekkersrol in de regio.

Daarnaast heeft het orkest de laatste jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden van gerenommeerde artiesten en koren. Zo waren o.a. Marco Bakker, Henk Poort, Ben Cramer en Edwin Rutten al eens te gast, en heeft het orkest grote galaconcerten verzorgd met het Gelders Opera en Operette Gezelschap en diverse mannenkoren. Op het programma stonden hierbij naast grote selecties uit o.a. Carmina Burana van Orff en Cavaleria Rusticana van Mascagni ook hoogtepunten uit de musicals Miss Saigon en The Phantom of the Opera.

Ook met de lichte muziek kan het orkest prima uit de voeten, getuigen de vele muzikale shows die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Dankzij een goed functionerende muziekcommissie, onder aanvoering van een inventieve dirigent, weet het harmonieorkest haar publiek telkens weer te verrassen met een afwisselend en boeiend programma van hoogstaande kwaliteit.

Kijk op www.caecilia-veenendaal.nl voor meer informatie!

Veenendaalse Harmonie Caecilia
Hovystraat 21
0642129999
secretaris@veenendaal.nl