Meetingpoint Diversiteit & Inclusie

Meetingpoint Diversiteit & Inclusie

Op woensdagavond 24 november vindt er een Meetingpoint plaats over Diversiteit & Inclusie. Wil jij ook dat iedereen zich welkom voelt bij jouw club of vereniging? Meld je dan aan! Deelname is gratis.

ūüďÖ Woensdagavond 24 november, vanaf 19:30 uur
‚úćÔłŹ Aanmelden doe je via het onderstaande formulier
ūüď欆Online via Teams (eigen account niet per se nodig)
ūüó£ÔłŹ¬†Cultuurmakelaar Floor en onze gastspreker Marijn Jansen
 

Een inclusieve vereniging of gezelschap

"In een inclusieve omgeving komen alle leden tot hun recht, ongeacht hun leeftijd, lidmaatschapsduur, geslacht of herkomst. Iedereen wordt gerespecteerd en verschillen worden gewaardeerd." (Rijksoverheid)

Wat heb je aan een inclusieve vereniging of organisatie?
Bij een inclusieve vereniging voelen alle type mensen zich welkom als deelnemer, bezoeker, bestuurslid of publiek. Je hebt dus een veel groter bereik. Bovendien hebben alle mensen die met jouw organisatie te maken hebben een betere ervaring: ze vinden gemakkelijk hun weg en voelen zich een gewaardeerde betrokkene van de organisatie, ook als ze op sommige punten wat anders zijn dan de rest.
Tot slot boeken inclusieve teams en organisaties vaak betere resultaten: ze hebben meer verschillende talenten, bekijken situaties vanuit verschillende invalshoeken, hebben een breder netwerk en weten dit allemaal optimaal te benutten door de onderlinge verschillen juist te koesteren.

Hoe zorg jij ervoor dat jullie vereniging ook inclusief wordt? 
Er is in de aflopen jaren veel gesproken over een inclusieve samenleving en veel onderzoek gedaan naar waarom inclusieve teams vaak goede resultaten boeken. Tijdens dit Meetingpoint zullen we ons vooral op de praktische en concrete tips richten. Hoe zorg je dat iedereen je website goed kan lezen? Hoe maak je meedoen makkelijker voor mensen met een beperking? Hoe zorg je dat een bepaalde doelgroep zich ook uitgenodigd voelt om mee te doen, mee te helpen of te komen kijken?

Gastspreker Marijn Jansen
Onze gastspreker van vanavond is Marijn Jansen, oprichter en eigenaar van Marijn Jansen de Entertrainer.
Inclusie en diversiteit, daar heeft hij zijn hart liggen. Zo probeerde Marijn¬†enkele jaren geleden in een ontwikkelingswijk in Den Haag meer bewustwording te cre√ęren onder LHBTIQ+-mensen. Daarnaast¬†gaf hij verschillende trainingen in interculturele communicatievaardigheden. Inmiddels is Marijn werkzaam bij een internationaal bedrijf waar hij aan de slag mag met diversiteit en inclusie¬†in de breedste zin van het woord. Tijdens deze sessie zal hij zijn kennis en ervaring overbrengen naar de deelnemers.

Wil je meer weten over hoe jij als organisatie kan bijdragen aan een inclusieve samenleving? Dan is deelnemen aan deze interactieve Meetingpoint een goede (eerste) stap! Schrijf je alvast in via het onderstaande formulier.

Voor de Meetingpoint ben je welkom in Spectrum. Houd er rekening mee dat bij binnenkomt wordt gevraagd naar jouw Coronatoegangsbewijs. Deze bijeenkomst is ook digitaal te volgen. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een online meeting via de mail.

Aanmelden voor Meetingpoint Diversiteit & Inclusie:

Er mogen meerdere mensen van één organisatie deelnemen. Echter moeten zij zich wel per persoon inschrijven, zodat iedereen die de Meetingpoint liever online volgt, een eigen linkje voor de meeting krijgt.