Percussieworkshop tijdens Plaza Cultura 2020

Plaza Cultura: een cultureel feestje

Ukelele spelen, dansen, muziek maken of beeldhouwen met speksteen? Het kan allemaal op zaterdag 18 september tijdens Plaza Cultura. Tussen 13:00 en 17:00 uur barsten de Cultuurfabriek, Spectrum en Theater Lampegiet weer uit hun voegen met allemaal leuke culturele activiteiten. Het evenement is gratis, dus iedereen kan meedoen, spelen, (technisch) knutselen, van muziek genieten, zingen of andere talenten ontdekken!

Bekijk onderaan de pagina het gehele programma met de tijden!
 

Ontdek Veense talenten

In de Cultuurfabriek en Spectrum zijn er aan de lopende band optredens in de centrale hal. Ga op muzikale wereldreis met jazzangeres Jo Sarah of laat je verrassen door Veense talenten zoals Daniel Marin, Derk Postma, Waterman, De Begonia’s, Amber of Emma Koornneef. Wil je liever aan de slag met je eigen creativiteit? Dan kan je verschillende workshops volgen: beeldhouwen met speksteen, tekenen met houtskool, gitaar spelen, percussie of zelfs ukelele.
Ook de vele Veense zangliefhebbers komen aan hun trekken: de hele dag zijn er scratchkoren, waarbij iedere voorbijganger kan aanhaken en meezingen. Onder begeleiding van een professional zingen we popmuziek, Hollandse liedjes en klassiek.

Dansen met het Scapino Ballet en ISH

De crème de la crème van de Nederlandse danswereld komt naar Veenendaal! Volg een workshop ballet of breakdance van deze profs en geef je dansskills een boost. De workshops zijn in Theater Lampegiet, voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Vooraf aanmelden kan via Lampegiet.nl. 

Feest voor de kleine cultuurliefhebber

Voor kinderen is er van alles te doen: van stenen schilderen tot de 3D-printer ontdekken, van dansen in de silentdisco tot de verrassende theatervoorstelling 'De Tovenaarsleerling' over Aires die graag tovenaar wil worden. Samen met de kinderen probeert Aires te toveren maar het wil maar niet lukken. Tot hij een oude tovenaar leert kennen die hem de kneepjes van het vak wil leren. Aires leert samen met de kinderen hoe hij een echte tovenaar kan worden.
DJ Ameezing – winnaar van Kunstbende Utrecht en onze lokale trots achter de draaitafels – zal zorgen dat in de danszaal de voetjes van de vloer gaan bij jong en oud.

Binnenkort worden alle tijden per optreden en activiteit bekendgemaakt. Blijf onze website en social mediakanalen dus goed in de gaten houden!

Programma Plaza Cultura met de tijden