Plaza Cultura gaat naar binnen!

Zin om te schilderen, dansen, luisteren, muziek maken of schaken? Het kan allemaal vandaag op zaterdag 24 september tussen 12:45 en 17:00 tijdens Plaza Cultura! 

Omdat er veel kans is op regen, zal het programma binnen plaatsvinden; in De Cultuurfabriek, Het Spectrum, Theater Lampegiet & Downtown.

Plaza Cultura is gratis, dus iedereen kan meedoen, spelen, (technisch) knutselen, van muziek genieten, zingen of andere talenten ontdekken! 
Ben jij er ook bij? 

Wethouder van Cultuur, Dylan Lochtenberg en Cultuurmakelaar Marlon zullen Plaza Cultura om 12:45 uur officieel openen in De Cultuurfabriek! Ook leggen ze je dan alles uit over de fotowedstrijd bij het 3D-kunstwerk. (Verderop lees je hier meer over!)

Loop tijdens Plaza Cultura binnen bij De Cultuurfabriek, Het Spectrum, Theater Lampegiet en Downtown.

In dit blokkenschema staat het volledige programma. Let op: check de druppeltjes voor de juiste locaties in verband met de verwachte regen!

Programma De Cultuurfabriek
Programma Het Spectrum

Programma Theater Lampegiet


Workshop Toverstaf maken
14:00 – 15:00 uur 

Knutsel je gezellig mee met 'De Knutseljuf'? Zij gaat je uitleggen hoe je een prachtige, eigen Toverstaf maakt!
Wie weet stop jij er zoveel creativiteit en liefde in, dat 'ie nog werkt ook...


Assepoester De Musical (4+) incl. meet & greet!
Vanaf 15:00 uur | Kaartjes via lampegiet.nl

In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. Meer info en tickets!
Cool! Na de voorstelling kan je alle acteurs in het echt ontmoeten tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer.

 

Programma DownTown Veenendaal

Peuterdans (vanaf 3 jaar)
15:30 – 16:15 uur | Gratis

Jonge kinderen vinden het heerlijk om te bewegen, te dansen en plezier te hebben. Tijdens deze vrolijke workshop wordt dit aangeboren gevoel gestimuleerd met liedjes, materialen en muziek. Dit gebeurt onder begeleiding van Cindy Leyenaar, dansdocent bij De Muzen.
Kom gezellig meedansen en maak kennis met al het moois dat dans te bieden heeft!

Avondprogramma
 

Film: 'El Buen Patrón' door Filmhuis Veenendaal
Vanaf 20:00 uur in Spectrum | Kaartjes via: filmhuisveenendaal.nl

De charismatische fabriekseigenaar Blanco (acteur Javier Bardem) staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf moet hiervoor gesmeerd lopen. Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire...


Ligconcert LAY DownTown

Vanaf 19:30 uur in DownTown | Kaartjes via: laydowntown.com

Muzikant André Heuvelman brengt een avondvullend Mindfulness Experience concert in het donker! Vanaf 20.30 uur gaat het licht van de voormalige kerk uit en kom je in contact met jezelf door het prikkelen van je zintuigen; oren, neus, mond en wellicht een subtiele aanraking. Breng je yogamat mee en ga plat voor dit bijzondere ligconcert!


Live-muziek
In de cafés aan het Stadsstrand en Thoomesplein

Kom langs om te genieten van muzikale optredens door diverse talenten van Vlow0318 en andere Veense artiesten.