Foto
Vlow on the Beach

Subsidieregelingen

In Veenendaal zijn verschillende regelingen voor amateurkunstorganisaties en projecten gericht op (amateur)kunst, cultuureducatie, welzijn of verbinding. Hieronder een overzicht.

Eventueel ook interessant: 


Wat komt er kijken bij het oprichten van een stichting?

 

Subsidieregelingen Amateurkunst Veenendaal

Projectgelden amateurkunst

Speciaal voor verenigingen en gezelschappen zijn er de projectgelden amateurkunst. Heb je een project waarbij je met meerdere partijen samenwerkt en dat toegankelijk is voor alle Veenendalers, kijk dan of deze projectgelden iets voor jouw project kunnen zijn.
Aanvragen kunnen doorlopend ingediend worden en je ontvangt binnen 2 weken antwoord (schoolvakanties uitgezonderd). Max bedrag: 3.000 euro.
➡️ Meer informatie en/of aanvragen
 

Gelden Cultuurmakelaar

Voor diverse soorten creatieve of culturele projecten in Veenendaal kan je een aanvraag doen bij deze pot. Samenwerking, verlevendiging van de binnenstad, uitzonderlijke kwaliteit en een inclusief karakter zijn criteria waarop punten gescoord kunnen worden. De aanvragen worden beoordeeld door een commissie die vier keer per jaar vergadert. Lever je aanvraag dus op tijd in!
Deadlines (uiterlijke inleverdata) in 2021 zijn: 3 februari, 12 mei, 8 september en 10 november. Max bedrag: 5.000 euro. Cofinancieringseis: 60% (aanvragen tot 2.000 euro zijn vrijgesteld van de cofinancieringseis).

➡️ Meer informatie en/of aanvragen
 

Basissubsidie voor verenigingen in amateurkunst

Deze subsidie is voor verenigingen of instellingen uit Veenendaal die actief zijn op het gebied van kunst en geen winst maken. Tenminste de helft van de leden moet in Veenendaal wonen en (als tegenprestatie) organiseer je tenminste twee uitvoeringen of voordrachten per jaar in Veenendaal.
De aanvraag verloopt via de Gemeente Veenendaal. Vraag tijdig aan voor het volgende kalenderjaar.

➡️ Meer informatie en/of aanvragen
 

Subsidie zaalhuur amateurkunst en cultuureducatie

Organiseer je een uitvoering of voorstelling voor amateurkunst (muziek, zang, theater) in een zaal (geen kerkzaal) met meer dan 500 zitplaatsen in Veenendaal (zoals Theater Lampegiet of de Basiliek)? Dan kan je daarvoor subsidie aanvragen op de website van de Gemeente Veenendaal.
➡️ Meer informatie en/of aanvragen
 

Bijdrage voor initiatieven in je buurt

Wil jij – als bewoner – iets organiseren voor de bewoners in je wijk? Heb je ideeën om je straat, buurt of wijk mooier, veiliger en gezelliger te maken? Vraag dan een bijdrage wijkbudget aan. De wijkmanagers nemen contact met je op en beoordelen je aanvraag.
Het initiatief moet een bijdrage leveren aan de leefbaarheid of sociale cohesie van de wijk. De gemeente geeft maximaal € 5.000,- subsidie om een idee uit te voeren.
➡️ Meer informatie en/of aanvragen

Is jouw (culturele) droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren? Schrijf je dan in voor Kern met Pit. Zij bieden ervaren adviseurs, gratis workshops en toegang tot een groot netwerk. Als het je lukt om binnen een jaar het project te realiseren, ontvang je het predicaat Kern met Pit én €1.000,-. De inschrijving is jaarlijks van september tot november geopend.
➡️ Meer informatie en/of aanmelden

 

Bijdrage voor maatschappelijke initiatieven

Wil je iets organiseren om andere mensen in de wijk of in Veenendaal te helpen, bijvoorbeeld een activiteit voor ouderen of voor een andere kwetsbare doelgroep? Dan kan je een aanvraag doen bij het Fonds Maatschappelijke Initiatieven.
Het gaat hierbij om terugkomende activiteiten voor een groep inwoners, bijvoorbeeld voor mensen waarvoor meedoen in de samenleving niet vanzelfsprekend is.
De aanvrager kan een stichting of vereniging zijn, maar professionele organisaties (zoals zorginstellingen) kunnen geen aanvraag doen.
➡️ Meer informatie en/of aanvragen
 

Mogelijkheden voor grote projecten en evenementen

Ben je van plan om een groot project of evenement te organiseren? Voor een project waar de Veense binnenstad van profiteert of die Veenendaal regionaal op de kaart zet, kan een aanvullende aanvraag worden gedaan bij de Gemeente Veenendaal (bij Economische Zaken, de Verdubbelaar of het Evenementenbudget). Neem contact op met de Cultuurmakelaar om te kijken of jouw project daarvoor in aanmerking komt.

Fondsen en financieringsmogelijkheden

Een project maakt meer kans op een bijdrage uit lokale regelingen als ook andere fondsen of partijen een bijdrage leveren. Kijk hier waar je nog meer een aanvraag kan doen en wat de voorwaarden zijn.

Behalve de financiering moet je misschien nog wel veel meer regelen voor je project, zoals bijvoorbeeld een vergunning of protocollen om veilig te werken. Kijk hiervoor in het overzicht met handige links hieronder.

    Handige links

    Wil je een activiteit of evenement organiseren? Zoek je meer informatie over jouw kunstvorm, om je vereniging te ondersteunen of over actuele zaken? Hieronder tref je een lijst voor informatie en inspiratie:
     

    Brainstormen over nieuwe plannen