UITdagend Veenendaal: Creatief en techniek

Kom op zaterdag 9 september langs tijdens UITdagend Veenendaal en doe mee aan diverse creatieve workshops.

Ontdek hieronder wat je allemaal kunt komen (technisch) knutselen, schilderen en creëren! Uiteraard mag je jouw mooie kunstwerkjes mee naar huis nemen.

Creatieve workshops 
 

Workshop masker maken

10:00-12:00 uur / Locatie: Ontmoetingshuis (binnen) / Gratis

Lijkt het jou wel wat om een vrolijk of stoer masker te komen maken? Schuif dan aan en knutsel mee! Zet 'em op en wie weet kan je zo het creatieve team van UITdagend Veenendaal wel versterken. 😉
 

Workshop pyrografie (houtbranden)

10:00-12:00 uur / Locatie: Ontmoetingshuis (binnen) / Gratis

Pyrografie is een kunstvorm waarbij hout met hitte wordt bewerkt. Door de hitte kan je prachtige werkjes in hout graveren. Mocht dit je tof lijken, kom het dan uitproberen!
 

Workshop sleutelhanger maken

10:00-12:00 uur / Locatie: Ontmoetingshuis (binnen) / Gratis

Is jouw sleutelbos ook een beetje saai? Kom dan een gave sleutelhanger maken. Of geef je mooie creatie weg als een leuk cadeautje!
 

Workshop bloempotjes schilderen

10:00-12:00 uur / Locatie: Ontmoetingshuis (binnen) / Gratis

Weet je wat super fleurig staat? Een plantje of bloemetje in een zelf beschilderd potje! Heb je zin om jullie woonkamer of je eigen slaapkamer wat kleur te geven en wil je lekker creatief aan de slag? Doe dan mee!


Kinderworkshop fotolijstje maken

13:00-16:30 uur / Locatie: Kees Stipplein / Gratis
Locatie bij slecht weer: Stadsmuseum Veenendaal

Kom jij ook een kleurrijk fotolijstje maken tijdens de kinderworkshop van Stadsmuseum Veenendaal? Met verschillende kleurtjes, knutselspulletjes en natuurlijk een mooie foto maak jij jouw eigen bijzondere fotolijstje! 
Misschien heb je al wel een mooie foto die je erin wilt plaatsen. Deze kun je meenemen tijdens UITdagend Veenendaal of naderhand thuis in je lijstje zetten.

Lees hieronder verder!

Schilderworkshop: Leer schilderen zoals Marius van Dokkum

13:00-16:00 uur / Locatie: Kees Stipplein / Gratis
Locatie bij slecht weer: Kunstkubus in De Cultuurfabriek

Kom gezellig schilderen! Sinds de zomer is de Marius van Dokkum-tentoonstelling te zien in het Stadsmuseum Veenendaal in De Cultuurfabriek. Deze kunstenaar staat bekend om zijn humoristische schilderingen. Hij gebruikt humor, maar nooit op een cynische manier. Door de toeschouwers een (lach)spiegel voor te houden, kunnen ze vaak iets van zichzelf in zijn werken herkennen.

Maak tijdens UITdagend Veenendaal je eigen, grappige schilderij. Onder begeleiding van Eefke Vel Tromp leer jij schilderen zoals Marius van Dokkum! Zij helpt jou met het bedenken van een grappig tafereel en leert je over de kleurstellingen van Marius. Laat je fantasie de vrije loop! Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen.
 

Creatieve workshop: Maak je eigen Artist Trading Card

13:00-16:00 uur / Locatie: Spectrum / Gratis
Locatie bij slecht weer: De Cultuurfabriek

Maak je eigen unieke Artist Trading Card onder begeleiding van Marije van Wouw! Artist Trading Cards (ATC's) zijn miniatuurkunstwerken die bedoeld zijn om te worden verhandeld of gedeeld tussen kunstenaars.
Deze kleine kaarten bieden een leuke en creatieve manier om te experimenteren met verschillende kunsttechnieken en -stijlen.

Tijdens de workshop leer je meer over de diverse technieken die je kan toepassen. Je mag jouw kaartje mee naar huis nemen of je kan ze ruilen met andere artiesten! ATC's bieden een veelzijdige en creatieve uitlaatklep voor kunstenaars van alle niveaus: zowel beginners als gevorderden zijn dus welkom.

Lees hieronder verder!

Creatief met techniek in het FabLab
 

Let op: Uitverkocht! - Maak een sleutelhanger met de 3D-printer

13:00-17:00 uur / Locatie: FabLab in De Cultuurfabriek / Gratis (plek reserveren)

Maak gebruik van onze 3D-printers of leer meer over het FabLab. Speciaal voor UITdagend Veenendaal is het op zaterdag 9 september gratis. Kom jij ook langs om een gave sleutelhanger te ontwerpen en te 3D-printen? Reserveer dan wel even een plekje, want vol = vol!

Als Bibliotheek geloven we in de kracht van het delen van kennis en met ons FabLab (Fabrication Laboratory) maken we nieuwe technologie, techniek én programmeren toegankelijk voor iedereen. Laat je fantasie de loop gaan en maak allerlei bijzondere en/of praktische dingen in het FabLab. De open inloop is er voor kinderen én volwassenen van alle leeftijden. Kinderen t/m 9 jaar mogen met volwassen begeleiding naar binnen.