NIEUW: Springplankregeling

Springplankregeling MAAK.

Bij een aanvraag (Gelden Cultuurmakelaar) tot maximaal 2.000 euro van een organisatie die voor de eerste keer een aanvraag doet, komt de eis van 60% cofinanciering te vervallen.

Springplankregeling maakt Gelden Cultuurmakelaar bereikbaar voor nieuwe initiatieven!


Er is een speciale Springplankregeling aan de Gelden Cultuurmakelaar toegevoegd. Wat houdt deze regeling precies in? Bij een aanvraag tot maximaal 2.000 euro van een organisatie die voor de eerste keer een aanvraag doet, komt de eis van 60% cofinanciering te vervallen. Bij deze aanvragen kunnen de Gelden Cultuurmakelaar dus ingezet worden om het project volledig (100%) te bekostigen. Nogmaals: de Springplankregeling geldt alleen voor nieuwe projecten en organisaties die niet eerder aanspraak hebben gemaakt op de Gelden Cultuurmakelaar.
Op deze pagina kan je, naast aanspraak maken op de gewone Gelden Cultuurmakelaar-regeling, ook een aanvraag doen voor de Springplankregeling. Vermeld dit er dan wel duidelijk bij.

Een voorbeeld

Stel: je bent een muziekgroep en je wil een evenementje organiseren in een park, waarbij er optredens van verschillende muziekgroepen zijn. De techniek, vergunning, EHBO, meubels, etc. kosten in totaal 2.000 euro. Voorheen (en nu nog steeds voor ervaren aanvragers of projecten) moest je dan 60% uit overige financiering halen en kon je maximaal 40% (in dit voorbeeld dus 800 euro) van je begroting door de Gelden Cultuurmakelaar laten financieren. De Springplankregeling zorgt ervoor dat je voor dit nieuwe project eenmalig 100% van de begroting (tot max. 2.000 euro) kan financieren vanuit de Gelden Cultuurmakelaar.

Met deze aanpassing hopen we het makkelijker en aantrekkelijker te maken om zelf iets te organiseren, ook als je (/jouw vereniging of stichting) dat niet eerder hebt gedaan.
De Cultuurmakelaar helpt je graag bij het uitzoeken wat er nodig is voor de organisatie en staat klaar met tips, tricks & koffie.

Jongen speelt gitaar in park