Cultuurlandfestival 2022

Het Cultuurlandfestival gaat om ontmoeting tussen theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars in samenwerking met Stichting MOMO Theaterwerkplaats in de sfeervolle omgeving op hun eigen terrein.

De soort Geldenaanvraag Gelden Cultuurmakelaar
De aanvrager(s) Stichting MOMO Theaterwerkplaats
Projectdatum of -periode 1 & 2 juli 2022

Waarom dit project

Het Cultuurlandfestival gaat om ontmoeting tussen theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars in samenwerking met MOMO Theaterwerkplaats in de sfeervolle omgeving op het terrein van MOMO.

Na een lange tijd van "thuiszitten" kon een ieder -jong en oud- uit de wijde regio en zeker Veenendaal, heel laagdrempelig en op de fiets bereikbaar, genieten van een veelzijdig aanbod van dans, theater, muziek, film, beeldende kunst en de gezelligheid tijdens dit evenement.

Het resultaat

In 2022 organiseerde MOMO twee dagen lang het Cultuurlandfestival. De dagen waren voor jong en oud en bestonden uit een gevarieerd aanbod van professionele en aanstormende artiesten op het gebied van theater, dans, muziek, poëzie, beeldende kunst en film. MOMO heeft veel kleine performances gemaakt in coronatijd, die toen klaar waren om gepresenteerd te worden aan het publiek. Het Cultuurlandfestival vond plaats in de beslotenheid van een verborgen landgoed op loopafstand van station Veenendaal-De Klomp.
 

Samenwerkingspartner(s)

Voor dit project heeft MOMO contacten met Kunstopleiding ArtEZ. Met hen wordt veel samengewerkt. Ook hebben ze veel contacten met professionele en amateurdans- en -theatergroepen die regelmatig bij MOMO optreden en van waaruit mooie connecties zijn ontstaan. Er zijn veel buitenlandse studenten en/of vrijwilligers (Erasmus-uitwisselingen) die actief bijdragen aan de kunsten en de gemeenschap van MOMO.

Over Stichting MOMO Theaterwerkplaats

MOMO is een hechte gemeenschap waar theaterproducties gemaakt worden door mensen met een hulp- of zorgvraag. Ze vinden kunstzinnige beleving én zorg voor elkaar belangrijk. De begeleiders zijn zowel ervaren in de kunsten als opgeleid in de zorg en sámen met de deelnemers worden kunstzinnige projecten ontwikkeld. MOMO wil ieders talenten ontwikkelen en elkaar laten groeien als mensen en als gemeenschap! Ze hebben een prachtige eigen theaterzaal en treden ook naar buiten: in scholen, op festivals en andere locaties.
Kijk voor meer informatie op: www.momotheaterwerkplaats.nl


Zelf gelden aanvragen!