De Fabriek op Zondag

De Fabriek op Zondag zorgt ieder weekend voor veel gezelligheid in De Cultuurfabriek. Iedere zondag is er iets te beleven. Zo kun je langskomen in de centrale hal voor leuke activiteiten voor jong en oud!

De soort Geldenaanvraag Gelden Cultuurmakelaar
De aanvrager(s) Bibliotheek Veenendaal
Projectdatum of -periode Doorlopend

Waarom dit project

Eind oktober 2021 werd bekend gemaakt dat Bibliotheek Veenendaal per 9 januari 2022 ook op zondag open mag. Voor de bieb was dit fantastisch nieuws! 

Naast de openstelling van Theater Lampegiet op zondag, is verdere openstelling van culturele instellingen op zondag nog steeds uitzonderlijk van aard voor Veenendaal. Maar tijden veranderen en inmiddels wordt gezien hoe ook cultuur op zondag kan bijdragen aan een zinvolle tijdsbesteding. Bibliotheek Veenendaal staat voor ‘een leven lang ontwikkelen en ontmoeten’. Ze hopen met de zondagopenstelling nog meer bij te dragen aan een levendig cultureel klimaat en het leggen van verbindingen tussen cultuur en inwoners. Ze kunnen nog meer gestalte geven aan De Cultuurfabriek als 'huiskamer van de stad’ en een wezenlijke bijdrage leveren aan een zinvolle zondagse invulling voor heel veel Veenendalers.

Het resultaat

Onder het motto ‘De Fabriek op Zondag’ stelde Bibliotheek Veenendaal een bescheiden, inclusieve programmering op voor een breed en divers publiek. Hiervoor hebben zij ondernemer Sanne Heymann in de arm genomen. Op deze zondagen kon publiek behalve van de diverse ‘vaste’ collecties in De Cultuurfabriek (literatuur, muziek en kunst) genieten van een mooie culturele programmering tussen 14:00 en 16:00 uur in de centrale hal op de begane grond. 

In het najaar van 2022 organiseerde de Bibliotheek 14 keer De Fabriek op Zondag met activiteiten als: interculturele zangmiddagen en voorleesfeesten, kidsdans, workshops en nog veel meer. Activiteiten die stuk voor stuk goed bezocht werden. Inmiddels is de Fabriek op Zondag uitgegroeid tot een bekend begrip binnen Veenendaal en weten veel mensen op zondag hun weg te vinden naar De Cultuurfabriek. 

Samenwerkingspartner(s)

Voor de programmering van De Fabriek op Zondag wil Bibliotheek Veenendaal samenwerken met verschillende culturele partners, onder wie: De Muzen, Stadsmuseum Veenendaal, kunstenaars, performers en dansers. Maar ook denken ze aan de schaakvereniging, het plaatselijke koor, het breicafé en ga zo maar door. Samenwerken met diverse partners vinden ze essentieel.

Over Bibliotheek Veenendaal

Bibliotheek Veenendaal is een ontmoetingsplek, zowel in cultureel als in sociaal opzicht. Het is een plek waar men zich kan verdiepen in nieuwe vormen van lezen en informatiewerving en waar verbinding tussen mensen en het uitwisselen van kennis op een vanzelfsprekende manier tot stand komt. Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekveenendaal.nl


Zelf gelden aanvragen!