Zomerprogramma voor jongeren: Enjoy de Zomer

In de zomervakantie heeft Netwerk voor Jou zes weken lang een programma aangeboden voor en door jongeren in Veenendaal. Zo zorgden zij voor een plek voor jongeren om de zomervakantie door te brengen, leuke dingen te doen en nieuwe of andere skills van zichzelf te ontdekken.

De soort Geldenaanvraag Projectgelden Cultuurmakelaar
De aanvrager(s) Stichting Netwerk voor Jou
Projectdatum of -periode Zomer 2023 

Waarom dit project

Voor de jongeren was het programma een plek om nieuwe vrienden te maken en nieuwe ervaringen op te doen. Op deze manier bestrijdt Stichting Netwerk voor Jou eenzaamheid en armoede, die zeker in de zomervakantie voelbaar is voor jongeren. Vaak is het voor deze doelgroep een mooie allereerste kennismaking met de verschillende culturele en creatieve activiteiten die Veenendaal te bieden heeft. Zo hoopt Stichting Netwerk voor Jou dat de jongeren vertrouwd raken met cultuur en creativiteit en daardoor makkelijker aansluiten bij de Veenendaalse samenleving.

Het resultaat

Netwerk voor Jou heeft met de jongeren een mooi en uitdagend plan gemaakt voor zes weken zomervakantie. De jongeren hebben een grote inbreng gehad in de organisatie van de activiteiten. Ze hebben meegewerkt aan het samenstellen van het volledige programma en zich daarna gefocust op een door hen zelfgekozen activiteit. Dit resulteerde in een gaaf programma waarin verschillende soorten activiteiten aan bod zijn gekomen. De jongeren voelden zich verantwoordelijk voor "hun" activiteit. Ze dachten mee in de voorbereiding, de werving van andere jongeren en de uitvoering. Netwerk voor Jou heeft hen begeleid waar dat nodig was. De jongeren voelden zich gezien en gewaardeerd door de mogelijkheden die ze kregen.

Tijdens Enjoy de Zomer heeft Netwerk voor Jou 169 unieke jongeren mogen verwelkomen bij de verschillende activiteiten. De activiteiten bestonden uit creatieve/culturele activiteiten, sociale activiteiten en outdoor/sportactiviteiten. 

Netwerk voor Jou heeft veel jongeren ontmoet die niet op vakantie gingen en weinig vrienden hebben door welke reden dan ook. Dat gaf tijdens dit project hele mooie en open gesprekken:
"Ik vind het zo fijn dat ik hier alles kan vertellen zonder dat ik gepest wordt.", "Ik ga veel foto's maken, zo lijkt het alsof ik ook op vakantie ben geweest." en: "Ik vind iedereen hier zo lief, jullie vragen niet eens waarom ik er anders uit zie. Het is gewoon goed."
Zo maar wat uitspraken die de medewerkers hebben gehoord van de jongeren. Het is voor velen een fijne invulling van de vakantie geweest.

Over Stichting Netwerk voor Jou

Stichting Netwerk voor Jou is een lokale sociale onderneming, die zich richt op jongeren, met als doel eenzame en kwetsbare inwoners van Veenendaal hulp en netwerk te bieden. Ze geloven dat iedereen iets kan betekenen voor een ander. Ze bieden jongeren de kans zich te ontwikkelen door hen te inspireren zich vrijwillig in te zetten. Jongeren ontdekken dat goed doen voor een ander heel leuk én vanzelfsprekend is. De kracht van Netwerk voor Jou zit in hun enthousiaste, creatieve team en het hechte en grote netwerk binnen Veenendaal, waardoor ze flexibel kunnen aansluiten bij de samenleving.
Kijk voor meer informatie op: www.netwerkvoorjou.nl


Zelf gelden aanvragen!